Medea.hr

Feran

Sorta: Teran
Alkohol: 13,0 vol. %

Vinifikacija i dozrijevanje:
Ručna berba u kašete krajem rujna. Fermentacija teče paralelno s maceracijom u inox vinifikatoru, sedam dana u kontroliranim uvjetima pri temperaturi 20-22°c uz malolaktičnu fermentaciju. Nakon fermentacije, vino se školuje po 'sur lie' metodi četiri mjeseca u inox tanku. Nakon punjenja, mjesec se dana smiruje u boci prije izlaska na tržište.

Aromatski profil vina:
Tamno crvene boje s purpurnim rubovima. Izrazito voćno, veselo i svježe crveno vino koje svojim aromama maline, borovnica i ribiza, s karakterističnim naznakama papra¸ predstavlja tradicionalno iskreno istarsko vino. Tipična svježina terana i ugodna nijansa trpkosti uklopljena uz ekstraknost daju mu karakteristike ugodnog sljubljenog vina istarskoga juga.

Temperatura serviranja: 16-18°C